Werking:

Bij voetreflexzonemassage worden de uiteinden van de zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage zet daarmee aan tot een verbeterde circulatie waardoor er een gunstig effect optreed op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Effect:

  • Ontspannend: Ontspannende grepen en masseren met aandacht geven een diepe ontspanning. Het lichaam komt tot rust en het hoofd stopt met malen. Vaak doezelen mensen weg tijdens de massage.
  • Vitaliserend: Door het masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd. Daardoor worden ook afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. Stijfheid en een vermoeid gevoel zullen hierdoor verminderen.
  • Zelf genezend: Het lichaam kan in principe veel zelf herstellen. Voetreflexmassage stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Reflexzones:

Alle organen en spieren van het lichaam zijn weerspiegeld op de voet. Volgens de theorie van de voetreflexologie corresponderen deze met spieren, organen, klieren en andere delen van het menselijk lichaam.

Als er een disbalans is in de energiehuishouding of een een orgaan of lichaamsdeel functioneert niet goed, dan weerspiegelt zich dat in de voeten. Een voetreflexmassage bevordert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen. Dit vermindert pijn en stimuleert genezing.

Voetreflexzonemassage is er niet alleen om problemen op te lossen. Het is ook een heerlijke manier voor een ontspanningsmassage. Na de behandelingen verlaten afvalstoffen het lichaam sneller. De massages zijn ook heilzaam om spanningen en problemen met bijv. de spijsvertering te verminderen. Immers de basis begint bij ontspanning en aandacht in ons drukke leven.